1.GASTRONOMİ YEMEK YARIŞMASI

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ 1. GASTRONOMİ YEMEK YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Mustafakemalpaşa yöresine ait yemek kültürünün tanıtılması, yeni nesillere yarışma ortamı ile aktarılması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla Mustafakemalpaşa  Belediyesi Yöresel Ürünler Tanıtım Festivali kapsamında  “1. Gastronomi Yemek Yarışması” düzenlenecektir.

* Katılım Şartları ve Yarışma Kuralları:
1- Yarışmaya, Mustafakemalpaşa  ilçe sınırları içinde ikamet eden, 18 yaşını doldurmuş ve profesyonel olarak aşçılık yapmayan herkes katılabilir.
2-Yarışmaya jüri üyeleri ve 1. derece yakınları katılamaz.
3- Yarışma yöresel Çorba, Ana Yemek ve Tatlı olmak üzere 3 ana kategoride gerçekleştirilecektir. Yarışmaya katılacak yemek tarifleri Mustafakemalpaşa  yöresine ait olmalıdır.
4- Çorbalar Kategorisinde: Kelle Paça, Tarhana, Oğmaç, Sütlü Çorba, Düğün Çorbası,                                                Ana Yemek Kategorisinde: Ciğer Sarma, Etli Erik Aşı, Yaprak Sarması, Etli Kuru Fasulye, Papara, Keşkek,            Mantı, Hamur Bamyası, Erişte                                                                                                                                        Tatlı Kategorisinde: Sütlü Kabak Tatlısı, İncir Dolma Tatlısı ve Höşmerim olacaktır.                                                    Yarışmacılar, sadece bir yemek çeşidi ile katılabilir.
5- Yemeğin tarifi, yarışmacı tarafından önceden yazılı olarak hazırlanarak başvuru sırasında başvuru adresine teslim edilecektir.
6- Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru dilekçesinde, yapacağı yemekle ilgili; kullanılan malzemeleri, nereden öğrendiğini ve hazırlanışını içeren bilgileri en geç 18 Ekim 2019 Cuma günü saat 17:00'ye kadar Mustafakemalpaşa  Belediyesine teslim edecektir.                                                                                                           7-Yemeklerin ısıtılması için gerekli araç gereçler (tüp, mikrodalga fırın) ilgili Müdürlük tarafından temin edilecektir. Yarışma Saati öncesi gerekli hazırlıklarını tamamlayacaktır.                                                                                        8-Yarışmacılar evde hazırlamış oldukları yemekleri sunuma hazır halde 20/10/2019 tarihinde 15.00’da yarışma saatine hazırlayacaktır.
9-Yarışmacılar, yemeklerin jüriye sunumu sırasında ihtiyaç duyacakları servis kaşığı, tabağı, kepçesi vb. araç gereçleri kendileri getirecekleredir.                                                                                                                                10- Yemekler, jüri tarafından sunum sırasında numara ile gösterilecek, yemeğin adı numara kartında belirtilecektir. 11-Yemekler Mustafakemalpaşa  Belediyesi tarafından belirlenecek jüri tarafından değerlendirilecektir.
12- Yarışmacılar yarışma kurallarına ve yarışma takvimine uymak zorundadır.
13- Yarışmacılar yaptıkları yemeklerin tarifini, kullandıkları malzemelerin isimlerini, miktarlarını yarışma esnasında yanlarında bulunduracaklardır.                                                                                                                                    14- Yarışmaya katılım ücretsizdir.

*Değerlendirme Kriterleri; Yemeğin yöresel olması, lezzeti, sunumu ve görünüşü, adı ve tarife uygunluğu, rengi, kokusu, Kıvamı olmak üzere toplam (100) puan üzerinden yapılacaktır.

Yarışma sonuçları aynı gün ve saatte yarışmadan hemen sonra açıklanacak ve ödül töreni yapılacaktır.

Ödüller:

3 Kategori:

1. Kategori Çorbalar                                                                                                                     Birinciye: 500,00 TL.                                                                                                                             İkinciye:    400,00 TL.                                                                                                                                 Üçüncüye: 300,00 TL.
  2. Kategori Ana Yemek                                                                                                               Birinciye: 500,00 TL.                                                                                                                           İkinciye:    400,00 TL.                                                                                                                         Üçüncüye: 300,00 TL.
  1. Kategori Tatlılar
  2.  Birinciye: 500,00 TL.

İkinciye:    400,00 TL.

Üçüncüye: 300,00 TL.

* Başvuru Yeri ve Şekli
Yarışmaya katılmak isteyenlerin en geç 18 Ekim 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Mustafakemalpaşa  Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne , Yemek Tarifi ve Bilgisi, ikamet belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Yarışmanın Yeri ve Şekli

Yarışma 20/10/2019 Pazar günü saat 15.00’da Mustafakemalpaşa  Belediyesi Adnan Menderes Meydanında hazırlanacak alanda yapılacaktır. Yarışma sonuçları aynı gün ve saatte yarışmadan hemen sonra açıklanacak ve ödül töreni aynı gün yapılacaktır.