


MustafakemalpaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Mehmet Kanar, salçalık domatesin Türkiye’de merkezi konumunda bulunan ilçede 40 bin dekar alanda 280 bin ton domatesin ekimine baÅŸlandığını belirterek, “İnÅŸallah, üreticilerimiz son yılların en verimli hasat dönemini yaÅŸayacaklar.” Dedi.
MustafakemalpaÅŸa’nın tarımda dünya markası olması için önemli ve özel projelere imza atan MustafakemalpaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Mehmet Kanar, kırmızı biberi ile birlikte ilçenin en önemli tarım ürünü olan salçalık domatesin ekimine baÅŸlayan üreticilere verimli bir hast dönemi diledi.
Tarım ve hayvancılıkta öncü projelere imza atan, MustafakemalpaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Mehmet Kanar döneminde kurulan Tarımsal Hizmetler MüdürlüÄŸü, ilçede ki tarımcılığa yeni bir sayfa açarak üreticilere hem yeni gelir kaynağı hem de ürün çeÅŸitliliÄŸinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. MustafakemalpaÅŸa’nın verimli topraklarında domates ’ten kapya bibere, kara mürverden, lavantaya ve daha sayılamayan bir çok aromatik bitkiye ev sahipliÄŸi yaparken, fide mevsiminin baÅŸlamasıyla domates fideleri tek tek toprakla buluÅŸtu.
40 BİN DEKAR ALANDA 280 BİN TON DOMATES
Sezonu açılan domateslerin ilk can suları verilirken ortalama 7 ila 10 hafta sonra hasat gerçekleÅŸecek. 40 bin dekar alanda 280 bin ton salçalık domates ekimiyle MustafakemalpaÅŸa 2. Sırada yer alırken Bursa salçalık domates üretiminde Türkiye’nin yüzde 25 tek başına saÄŸlıyor.
MustafakemalpaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Mehmet Kanar ‘’ DoÄŸanın, doÄŸallığın tarımın ÅŸehrinde topraklar bu senede verimli, ilçemiz üreticileri bu senede hasatlarını ekti, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. MustafakemalpaÅŸa Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta sadece ülkemizin deÄŸil dünyanın önemli markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tarımsal istihdam olanaklarını arttırma çalışmalarına devam ederek hem tarımla ekonomiyi aynı anda geliÅŸtirmeyi hedefliyoruz. “ ÅŸeklinde konuÅŸtu.