

Tarımsal Hizmetler, Sıfır Atık ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi MüdürlüÄŸünün ortak yürüttüÄŸü eÄŸitim ve bilgilendirme programları kapsamında Çördük, Demireli ve Üçbeyli mahallelerinde toplantılar düzenlendi.
Ata tohumların ıslahı, gençlere alternatif tarım yöntemleriyle yeni istihdam alanları oluÅŸturulması, atıl durumdaki tarım arazilerinin tarımsal ekonomiye katkı saÄŸlaması, sıfır atık geri dönüÅŸüm ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi ile küresel ısınma konularının ele alındığı toplantıya mahalle sakinleri yoÄŸun ilgi gösterdi.
''Yerli ekonomi, mutlu çiftçi'' parolasıyla tarımda MustafakemalpaÅŸa modelini hayata sokan BaÅŸkan Mehmet Kanar'ın talimatıyla gelenek haline gelen kırsalda deÄŸerlendirme toplantıları ilgili birim müdürlerinin koordinesinde gerçekleÅŸtirilirken belediyenin Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekimi ve teknik personelleri bilgilendirme ve eÄŸitimlerin ardından katılımcıların taleplerini dinleyerek tek tek not aldı.
MustafakemalpaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Mehmet Kanar, “Kırsalda hayata geçirdiÄŸimiz tarımsal hizmet seferberliÄŸi tüm hızıyla devam ediyor. Müdürlerimiz ve personelimiz gençlerimiz baÅŸta olmak üzere çiftçilerimize teknik destek saÄŸlıyor. 2020 den bu yana atıl tarım arazilerinin ekonomiye katkı saÄŸlaması için ciddi bir çalışma baÅŸlattık. Domates ve bibere alternatif ürünler bularak bu ürünlerin ilçemizde yetiÅŸtirilmesini saÄŸladık. Sıfır Atık ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi ile Mücadele konusunda başı çeken örnek projelere imza attık. İsrafı önlemek ve geri dönüÅŸtürülebilir ürünleri ekonomiye kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ges ile kendi elektriÄŸimizi üretiyoruz. Sanayisiyle, çiftçisiyle, gençleriyle ve kadınlarıyla üreten, geliÅŸen ve ekonomisiyle büyüyen bir MustafakemalpaÅŸa için hep birlikte çalışıyoruz. Güçlü tarım, güçlü ekonomi hedefi için 131 mahallemizde eÄŸitim programlarımız ve deÄŸerlendirme toplantılarımız devam edecek'' dedi.