BAŞKAN KANAR’DAN 18 MART MESAJI

17-03-2024 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN KANAR’DAN 18 MART MESAJI

Başkan Kanar Mesajında’’ Türk milletinin varlık ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi, tarih sahnesinde unutulmaz bir destan olarak yerini almıştır. Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır… Çanakkale'de yaşanan kahramanlık destanı, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda milli bir direnişin ve vatan sevgisinin de ifadesidir. İşgalci güçlere karşı gösterilen bu direniş, milletin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun bir ifadesidir. Çanakkale Zaferimizi bir kez daha kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize vatan kılan, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum.