BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA SU İNDİRİMİ VE TÜRKÇE TABELA KARARI

13-04-2024 Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi , Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Bozbey’in önergesi ile Bursa’da suya %25 indirim ve Bursa ilçelerinde bulunan tabelalarda Türkçe dil kullanımı kararı oy birliği ile meclisten geçti. Bu kararın ardından Bursalılar, su faturalarında yüzde 25’lik bir indirimden faydalanacaklar. Tabelalarda bulunan yabancı dillerdeki yazıların Türkçe olması konusunda verdiği önergeler de oy birliğiyle kabul edildi. Bursalı vatandaşlar 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yüzde 25 daha uygun fiyata kullanacaklar ve reklam tabelalarında yabancı dil kullanımı olmayacak.